מה זה מפתח FULL STACK?

אם  יצא לכם לאחרונה לגלוש ברשת בחיפוש אחר עבודה, סביר מאוד שנתקלתם בלא מעט הצעות עבודה ל- full stack developer. יכול להיות שכבר הסתכלתם על טבלאות השכר לתחום, ומצא חן בעיניכם התגמול על המקצוע, ועכשיו אתם בטח רוצים לדעת מה זה בדיוק, וכמה זמן לוקח להפוך למפתח כזה. 

שנקר הנדסאים: הדרך למפתח Full Stack תוך שנה  

קורס Full Stack Ai  בשנקר הנדסאים, מציג מסלול ייחודי שמעניק כרטיס כניסה מהיר להייטק – תוך 13 חודשי לימוד בלבד. הקורס משלב הן ידע תיאורטי והן ידע מעשי תוך שימוש בטכנולוגיות AI מתקדמות, כדי שהשתלבות בתעשייה תהיה חלקה ומהירה. הודות לביקוש הרב בתחום, חברות מובילות וגדולות, שצמאות למפתחים מוכשרים בעלי ידע והכשרה מעשית, חוטפות את בוגרי הקורס. הקורס מתקיים במתכונת לימודי ערב, והוא משלב שני תחומי לימוד עיקריים –צד הלקוח (Frontend) וצד השרת (Backend) –  בקורס אחד מקיף. 

אז… מה זה FULL STACK?!

ובכן, full stack הינו מקצוע של פיתוח תוכנה אשר משלב בין שני תחומי התמחויות: האחד נקרא front end והאחר נקרא back end. כלומר, המושג בא לתאר את כל התוכנה כולה- מתחילתה ועד סופה, אל”ף עד תי”ו; את כל שכבות התוכנה מצד השרת (server)- ועד לצדו של הלקוח (client). לרוב, אם חברה מסוימת מחפשת אחר מפתח full stack, היא תעדיף מפתח אשר בקיא בכמה שיותר שפות פיתוח וטכנולוגיות מתוך אלה שאיתן היא עובדת, כך שאותו מפתח יוכל לשפר את התוצאות בכל אחת מהשכבות- בין אם בצד השרת, בין אם בצד הלקוח, ובין אם בתקשורת בין השניים. הכשרת full stack מאפשרת למפתח להשתלב במהירות בתהליכי עבודה רוחביים אשר דורשים הבנה רחבה בשני התחומים, ואולי אף לפתח באופן עצמאי תוכנות ויישומים מלאים- מבלי שהוא תלוי במפתחים אחרים. במושג front end מתכוונים לפנים של התוכנה- מה שיחווה המשתמש, ובכלל זה ממשק המשתמש כגון UI ו-UX; back end, לעומת זאת, הוא המושג המסמן את אחורי הקלעים של התוכנה- למשל המבנה התעשייתי (infrastructure), נתונים (data) ואלגוריתמים (algorithms).

ישנן המון דרכים שונות ומגוונות לפיתוח תוכנות שרת לקוח: מספר רב של שפות תכנות, מסדי נתונים מסוגים שונים, ופלטפורמות לקוח רבות (טלפונים חכמים, אתרי אינטרנט, IOT), כך שזה לא קל לעקוב אחר השינויים התכופים בתחום. ויחד עם זאת, אם ניטול יישומון של אנדרואיד אשר מעביר נתונים לשרת שנבנה על בסיס jax-rs, גם הוא ייחשב ל-full stack, אך לשם כך יידרש ידע בשפת תכנות אחת בלבד- הלא היא java. כמובן שישנן אפשרויות אינספור לפיתוח end to end מסוג שכזה, ובהתאם לכך- מומחיות וידע בשפות וכלים שונים. משהבהרנו מה זה full stack, נעמוד על הדרכים להיות אחד כזה!

הדרך להפוך ל-FULL STACK

הדרך להפוך למפתח full stack הינה קורס הנדסאים. מדובר בלימודי תעודה במסלול מהיר ביותר לכניסה לעולם ההיי טק: שני מסלולי לימוד בקורס אחד. במהלך הקורס נלמדים בין היתר פיתוח צד לקוח, פיתוח צד שרת, מסדי נתונים, נוהלי אבטחה, כמו גם אסטרטגיות פריסה ושילוב כלי בינה מלאכותית ביישומי אינטרנט.

האם זה מקצוע מבוקש?

מכיוון שמדובר במפתח הבקיא בשלל שפות תכנות ומסדי נתונים רבים, הביקוש בשוק התעסוקה למפתחי full stack הינו גבוה מאוד כיום, ומפתחים אלה זוכים להזדמנויות תעסוקתיות רבות בכל הנוגע לפיתוח תוכנה. סיבה נוספת לביקוש הגבוה הינה השינויים והחידושים התכופים בתחום הפיתוח- מה שמביא לצורך במפתחים בעלי טווח יכולות רחב אשר יכולים למלא תפקידים שונים בצוות. בנוסף, מטבע הדברים חברות הזנק תמיד יעדיפו מפתחים שבאמתחתם ידע והבנה רחבים, היכולים להתמודד באופן עצמאי עם בעיות מגוונות ואתגרים שונים.

ו…מה לגבי השכר?

כבכל מקצוע אחר, גם שכרם של מפתחי full stack משתנה ומושפע ממספר גורמים, אך הוא עולה בהתאם לוותק ולניסיון של המפתח. ככלל אפשר לומר שמשכורת של מפתח ג’וניור היא כ-15 אלף שקלים. בהמשך, מדובר אף בסכום כפול. כאמור, לאחר שהבנו מה זה full stack ברור גם מדוע הביקוש לכך גבוה- וכך גם השכר.