עמוד 404 - מהו ולמה הוא חשוב כל כך
מה זה עמוד 404?
עמוד 404 הוא למעשה עמוד שגיאה, שאנחנו מקבלים כשאנחנו מנסים להגיע לעמוד שלא נמצא באתר מסיבה מסוימת.
מאחורי הקלעים, השרת שבו מאוחסן האתר מחפש את הכתובת שביקשנו, לא מוצא, ואומר לנו – מצאתי את האתר שחיפשתם, אבל לא מצאתי את העמוד הספציפי.
מתי מקבלים שגיאת 404?
יש כמה דרכים להגיע לעמוד באתר אינטרנט. אפשר לחפש את שם האתר בגוגל, וללחוץ על הלינק שבתוצאת החיפוש, אפשר להקליד את הכתובת המלאה בשורת הכתובת, אפשר ללחוץ על לינק ברשת חברתית ואפשר לעשות חיפוש פנימי באתר.
מתי התוצאה שנקבל תהיה עמוד 404 ולא העמוד שחיפשנו?
חיפוש בגוגל
נניח שחיפשנו בגוגל את הביטוי “תואר הנדסאי בניין“, ולחצנו על אחת מהתוצאות שנטענו. אם קיבלנו עמוד 404, כנראה שהאתר שינה את כתובתו, או ירד מהאוויר, או שהעמוד שינה את השם. כיוון שגוגל סורק ולומד אתרים, בסופו של דבר הוא לא יציג את העמוד הזה יותר בתוצאות החיפוש.
הקלדת כתובת מלאה בשורת הכתובת
אולי אנחנו כבר מכירים את האתר שאנחנו רוצים להגיע אליו ופשוט מקלידים את הכתובת בשורת הכתובת?
למשל:
כתבנו שורת כתובת, לחצנו על ENTER, והגענו לעמוד 404.
במקרה כזה, יכול להיות שהקלדנו את הכתובת עם שגיאה, או שמנהלי האתר החליטו לשנות את כתובתו של העמוד מסיבה מסוימת ולא דאגו לבצע הפנייה לעמוד העדכני.
לחיצה על לינק ברשת חברתית
אחת הדרכים היעילות להזרים תנועה לאתר אינטרנט היא באמצעות פרסום ברשתות חברתיות כמו פייסבוק למשל. אם לחצנו על לינק בפוסט פייסבוק והגענו לעמוד שגיאה 404, כנראה שהמאמר שניסינו להגיע אליו כנראה כבר לא קיים, או שהזיז את מיקומו באתר.
מהו עמוד 404 מוצלח?
אמרנו שתפקיד עמוד 404 הוא להודיע למשתמש שהעמוד שחיפש כבר לא קיים באתר. אבל מאפיין אתר טוב, יודע שיש לו עוד תפקיד – לנתב את הגולש לעמוד אחר באתר, כדי שלא יצא ממנו מיד.
אתר שגולשים נמצאים בו הרבה זמן, הוא אתר שיהיו בו יותר המרות, ויקודם טוב יותר בגוגל.
הנה כמה דוגמאות לעמודי 404 טובים, שיגרמו לגולשים שלכם לרצות להישאר באתר, וגם יאפשרו להם לעשות את זה עם הכלים הנכונים
לגו
התמונה משעשעת ומסבירה ללא מילים שהגענו ללינק שאינו מחובר לאתר. בתחתית התמונה יש כפתור שמחזיר אותנו לעמוד הבית.
S’more
משחק מילים על זעקת השבר “Oh! The humanity!”. מאפייני האתר הכניסו את התמונה למעטפת האתר, כך שניתן יהיה להגיע בקלות לכל אחד מהעמודים באמצעות התפריט הראשי (לחצו על הלינק לצפיה בלינק באתר)
WEIRDSGN
חברת העיצוב הזו לקחה צעד קדימה את עמוד השגיאה, וגורמת לנו להרגיש שהגענו ממש לחדר לא נכון באתר. באמצעות העיצוב בעמוד הזה, הם גם מדגימים לנו את יכולותיהם כאשר יש תזוזה של הדמויות בתלת ממד.
THINKGEEK
באתר thinkgeek ויתרו על עיצוב מיוחד לעמוד השגיאה שלהם, והסתפקו בטקסט משעשע שמתאר את החיפוש שלא צלח.
בנוסף לכך הם מצרפים תיבת חיפוש פנימי באתר, ותפריט ראשי שאפשר להגיע באמצעותו לכל עמוד.
ההרשמה למסלול עיצוב ואיפיון אתרים ואפליקציות פתוחה, דברו איתנו בטלפון: 03-6402128 או במייל: course@shenkar.ac.il או השאירו פרטים בטופס באתר