הנדסאי אזרחי - מקצוע עם הבטחה

ענף הבניה בישראל נמצא תקופה ארוכה מאוד בצמיחה. בין אם מדובר בבניית שכונות חדשות בערים, הרחבות של ישובים ותיקים ואפילו הקמת ישובים חדשים, גם התשתיות ואזורי המסחר והתעסוקה מצטרפים לדרישה ההולכת וגוברת לאנשי מקצוע מיומנים שיוכלו להוביל ולהוציא לפועל את מיזמי הבניה הרבים על מנת לספק את דרישות השוק. 

אז למה להיות הנדסאי בניין?

בעוד הנדסת בניין זה מקצוע שלימודיו נפרשים על פני ארבע שנים, לימודי ההנדסאות נמשכים שנתיים בלבד, ולא כוללים את הנושאים התיאורטיים הנלמדים לתואר מהנדס. רבים רואים בזה יתרון, שכן במשך השנתיים האלה ההנדסאי יכול לרכוש ניסיון עבודה מעשי וכך לצבור ותק במקצוע ועל כן רמות שכר גבוהות יותר.

תחום הנדסת הבניין מתחלק לשני תתי תחומים, התכנון והביצוע/ניהול/פיקוח. הנדסאים שבוחרים להתמקצע בתכנון מבנים ממשיכים לסמסטר נוסף על השנתיים הבסיסיות. נושאי הלימוד הנלמדים במסלולי הנדסאי הבניין מתמקדים מתחומים העיקריים שתעשיית הבניין מתמקדת בהם נכון להיום, ומוכתבים על ידי מה”ט – המשרד להכשרה טכנולוגית של משרד העבודה והרווחה.

במכללת שנקר להנדסאים השיעורים מועברים על ידי מרצים שהם אנשי שטח מנוסים המעבירים את התכנים בהם הם מתעסקים ביום יום. נושא הבטיחות הוא מאוד חשוב ועל כן קיים קורס שלם על בטיחות בבניה ובסיומו בחינה ארצית מטעם מה”ט, בלעדיה לא ניתן לקבל תעודת הנדסאי בניין.

לימודי הנדסאות בניין פותחים פתח לתחום רחב ומגוון מאוד, בצמיחה יציבה ועם דרישה מתמדת ליותר ויותר בעלי מקצוע איכותיים שמשתלבים בתחומים רבים בענף הבניה לדוגמא: שרטוט, ניהול פרוייקטים, תכנון מבנים, בדק בית ועוד. יתרון נוסף של המקצוע הוא שיש מגוון רחב של תפקידים משרדיים, תפקידי שטח ואפילו כאלה שהם גם וגם, כך שהמקצוע הופך להרבה יותר גמיש, ומציע מגוון רחב של סוגי משרות העונות לצרכיהם המשתנים של אנשי המקצוע.

מאחר ומדובר בתחום שנמצא בצמיחה יציבה לאורך השנים, עם ביקוש הולך וגובר לדיור והתשתיות והשירותים הנלווים, יש דרישה הולכת וגוברת לאנשי מקצוע איכותיים ומיומנים, והשכר ההתחלתי הוא בהתאם והמספרים עולים ככל שהוותק גדול יותר. יש לזכור, השכר ההתחלתי תלוי כמובן בתפקיד. באופן עקרוני אין הרבה הבדל בשכר בין הנדסאי ומהנדס באותו תפקיד. איכות העובד, הנחישות וההתמדה הם אלה שיקבעו את שכרו/ה של כל אחד ואחת.

מוזמנים לקרוא גם על לימודי תעודה