פרויקט גמר - אנג'ליקה סרקיסיאן

על הפרויקט:
אנג'ליקה תכננה מרכז למוזיקה ישראלית שנמצא במרכז שרונה בתל אביב: דרומית לרחוב קפלן, ומזרחית לרחוב לאונרדו דה וינצ'י. במרכז אפשר למצוא קפיטריה, אודיטוריום, כיתות לימוד וחדרי הקלטות, ספריה ומשרדים.
המחשבה מאחורי הפרויקט היתה יצירת מבנה שקוף במידת האפשר, ע"י מעטפת מזכוכית שקופה, וכן מחיצות פנימיות מזכוכיות שקופות.
 
הקונספט השקוף העלה את הצורך למצוא פתרון לבעיית אקוסטיקה, נושא מרכזי בפרויקט, באופן טבעי.
הפתרון שמצאה אנג'ליקה היה יצירת גרעין מרכזי עם חלקים אטומים. למשל באודיטוריום, באולפנים, ובכיתות פעמון היושבות באופן חופשי בחלל השקוף.
 
כל המבנה תלוי באוויר עם מרפסת קונזולית היוצאת ממנו, מה שתורם לתחושת הריחוף והקלילות שלו המתחברת באופן אינטגרלי לשקיפות.
 
"השתמשתי בחומרים שיוצרים אפקט מראתי, כמו החיפוי בזכוכיות שחורות, ומתכות מחופות בצבע כסוף מבריק – ניקל לדוגמא, חומרים אלה עזרו להעניק תחושת קלילות למבנה." אומרת אנג'ליקה. "בנוסף, השתמשתי במיקרוטופינג על מנת לתת תחושה של אינסוף ומרחב גדול. בעיקר רציתי שהמבנה יהיה כולו בצבעים מונוכרומטיים, ודאגתי להוסיף עץ לבידוד אקוסטי ולהענקת חום לפנים המבנה."
 
שם הפרויקט: Tribunal de Grande Instance
מנחה: ירון גולני