הייטק בעידן הקורונה
לצד המגמות החדשות, המעבר הפתאומי לעבודה מהבית נותן אף הוא אותותיו גם בקרב חברות מבוססות, הגדולה ביניהן היא טוויטר, שהכריזה כי תשאיר את האפשרות לעבוד מהבית לכלל עובדיה ללא הגבלת זמן, צעד הגיוני ומתבקש לאור העובדה שנגיף הקורונה עודנו איתנו ומצבים כאלה יכולים להישנות. עוד ועוד חברות מכריזות על הרחבת האפשרויות לעבודה מהבית, למעשה, זו מגמה שהחלה עוד לפני הקורונה, והמצב החדש רק נתן לה רוח גבית.
גם במכללה נעשה מעבר ללמידה מרחוק באמצעים דיגיטליים, על ידי שימוש בתוכנת ZOOM. אחרי חודשיים של לימודים מקוונים ניתן לראות את ההשפעה החיובית של המצב. הלימודים המקוונים איפשרו לסטודנטים לשמור על רצף לימודי ואיכות ההוראה בהחלט יכולה להשתוות להוראה הפרונטלית. למגמת הנדסאי התוכנה יש יתרון על המגמות האחרות, שכן רוב מקצועות הלימוד הם כתיבת תוכנה או לימוד כלים ממחושבים ואת הכל אפשר ללמד מרחוק. הקורסים שמתאים להעביר מרחוק הם בעיקר שפות תכנות, כגון c#, full stack, פייטון, תכנות אפליקציות, גם מקצועות תיאורטיים אפשרי ללמד כך, הכל מתאים ללימוד מקוון.
לסיכום ניתן לומר שהמשבר הנוכחי, שעודנו איתנו, אילץ את עולם התעסוקה להתקדם ולהתאים את עצמו במהירות רבה למצב חדש, שונה משמעותית ממה שהעולם היה רגיל אליו. התחום בו המעבר היה הכי חלק הוא ללא ספק תחום ההייטק, וכך גם הלימודים של המקצוע. הנדסאי תוכנה היה ונותר מקצוע מבוקש שבצידו אפשרויות קידום והתפתחות רבות, והכל ניתן לעשות גם מהבית.
מוזמנים לקרוא גם על לימודי תעודה